Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Promocija jubilarne 30. Roštiljijade u Beogradu

Promocija jubilarne 30. Roštiljijade održana je juče u hotelu Kraun Plaza u Beogradu.

Promociji su prisustvovali Lepa Brena, Đule iz grupe Van Gog i Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, direktor Apatinske Pivare Vladimir Novaković, regionalni direktor kompanija Koka Kola i Rosa Ivan Jeftić.

Leskovac nekada bio poznat kao mali Mančester, grad tekstila i kozmetike, ali su specijaliteti sa roštilja i autentičnost mirisa i ukusa, bili i ostali do dana današnjeg ipak jedno od najpoznatijih obeležja našeg grada, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

 „Nakon tri decenije postojanja Roštiljijada je postala manifestacija svetskih razmera. Ona postavlja Leskovac na vrh turističke ponude Srbije. Kraj avgusta je period prepoznatljiv po njoj ona je brend na koji su ponosni svi Leskovčani. Zahvaljujući ovom velikom restoranu na otvorenom Leskovac se prepoznaje kao grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa. Grad Leskovac teži da očuva tradiciju, da neguje ono što je dobro i po čemu smo prepoznatljivi, ali i da postojeće manifestacije iz godine u godinu unapređuje i gradi nove prilike za promociju čitavog kraja. Zato je Roštiljijada iz godine u godinu sve bolja i veličanstvenija“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Lepa Brena je istakla da misli da će sa svojim kolegama koji nastupaju na ovogodišnjoj Roštiljijadi napraviti druženje i koncerte za pamćenje.

„Biće mi velika čast i zadovoljstvo da pevam i da se zabavljam i verujem da će u Leskovac doći brojni gosti iz susedenih zemalja i da će poseta biti rekordna. Grad Leskovac je pokazao da je dobar domaćin i da je postao veliki i ozbiljan turistički grad.“
Direktor TOL-a Nebojša Kocić govorio je o tehničkim karakteristikama manifestacije.
,,Kada je u pitanju ovogodišnja 30. Roštiljijada mogu reći da će biti najkompletnija do sada u svakom smislu. Na pedeset hiljada kvadrata pravi se kompletna manifestacija. Sam izgled bine biće takav da će biti led ekrani, najkvalitnijij razglas, najkvalitetnija rasveta, jer ovakve zvezde koje nastupaju i koje nam dolaze sigurno zavređuju takvu pažnju kada je u pitanju tehnička organicazija koncerata. Ono što je nama velika obaveza da primimo toliko broj ljudi, potrudićemo se i potrudili smo se da svi budu zadovoljni“.

Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, generalnog sponzora manifestacije poručio je da leskovačka Roštiljijada postaje najveća gurmanska manifestacija u regionu i kazao da su ponosni što je njihov najveći brend, Jelen pivo, od prošle godine sponzor Roštiljijade.

Ivan Jeftić, regionalni direktor kompanija Koka kola i Rosa, istakao je da je ova kompanija ponosna što je partner manifestacije koja je jedan od najboljih simbola juga Srbije i koja ovo podneblje predstavlja kao dobre domaćine, gostoljubive ljude i vrhunske gastronomske znalce.

Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba kazao je da je Leskovačka publika poznata kao vrlo vatrena, da sve pesme pevaju od početka do kraja, što se retko gde dešava.
Leskovac je temperament, grad je poseban, ima posebnost kojom odiše, a to je jedan prirodni odnos i prirodno ponašanje prema ljudima koji dođu sa strane, kazao je Zvonimir Đukić – Đule, frontmen grupe Van Gog.
Leskovačka 30. Roštiljijada održava se od 26. avgusta do 1. septembra 2019. godine.Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srbije i Grad Leskovca.Organizator je Turistička organizacija Leskovca, a suorganizator Melos estrada.
Na ovogodišnjoj Roštiljijadi nastupiće i Crvena Jabuka, Haris Džinović, Aco Pejović i Severina.

Komentari su zatvoreni.