Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

RADOVI NA IZGRADNJI ATMOSFERSKE KANALIZACIONE MREŽE U ZELENOJ ZONI SE PRIVODE KRAJU

Radovi na izgradnji dela atmosferske kanalizacione mreže u dužini od 220 metara, za koje je iz budžeta Grada izdvojeno 13,5 miliona dinara, privode se kraju.

Pored toga ugrađen je i sistem za prepumpavanje atmosferskih voda, za koje je dodatno opredeljeno 3,2 miliona dinara. Pomenute radove obišao je gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović sa svojim saradnicima.

 

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da se ovaj projekat zbog složenosti radio iz tri faze u ukupnoj dužini od 510 metara i  podsetio na ulaganja u opremanje Zelene zone.

„Bitno nam je da ova zona bude atraktivna za investitore. Imali smo licitaciju i ponudili smo jednu parcelu iz Zelene zone, niko se nije prijavio, ali mi ćemo i dalje raditi na tome, da kao što su došli Aptiv i Statovac da dođu i drugi investitori. Za to je potrebna kompletna komunalna infrastruktura i očekujemo da sada, kada je evidentno da se to zavrašava dođe još zainteresovanih za ulaganja“ – zaključio je gradonačelnik.

- Advertisement -

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je istakao da su sve ugovorne obaveze između odgovornog izvođača radova AB Kop i grada Leskovca ispoštovane i nabrojao radove koje taj ugovor podrazumeva: polaganje cevi u dužini od 220 metara na dubini od 6 metara, ugradnja plastičnih kanalizacionih šahti, izgradnja izlivne građevine i trapeznog kanala, te polaganje kabla od trafostanice do šahti. „Rok za izvođenje radova je prema ugovoru bio 75 dana, a čitav projekat je završen za 55 dana.

Sve obaveze po ugovoru su završene, ostalo je samo da, u toku sledeće nedelje Elektrodistribucija završi radove na priključenju, odnosno radove na samoj trafostanici i na postavljanju ormana.“

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.