Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

GRADONAČELNIK GORAN CVETANOVIĆ URUČIO UGOVORE UDRUŽENJU PROTIVGRADNIH STRELACA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas uručio udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ ugovor o finansiranju vredan pet miliona dinara.

On je podsetio da je služba protivgradne odbrane pod ingerencijom Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ali da je zbog važnosti posla koji obavljaju grad Leskovac našao način da ih podrži.

- Advertisement -

„Od 2016. do 2019. godine kupljeno je 380 protivgradnih raketa, nabavljena je HTZ oprema za 30 protivgradnih strelaca, rekonstruisano je 11 stanica i redovno je uplaćivan novac udruženju. Za sve navedeno, za ove ljude sa velikom odgovornošću, koje krasi velika posvećenost radu i uredno odazivanje kada je situacija alarmantna. U poslednje četiri godine bez 2020. izdvojeno je 30,5 miliona dinara. Danas im uručujemo ugovor vredan 5 miliona dinara, a pored ove sume u tekućoj godini smo izdvojili i dodatnih 6,2 miliona dinara za protivgradne rakete i rekonstrukciju stanica dok je nabavka opreme u toku. To znači da je izdvojeno preko 11 miliona dinara. Ulalagnje u oblast poljoprivrede je ulaganje u život i opstanak našeg grada i čitave Srbije. Od 2013. godine 5300 poljoprivednika je podržano sa 182 miliona dinara. Ulagali smo u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja uložili smo ukupno 250 miliona dinara. Ove godine za subvencije se prijavilo do sada najviše poljoprivrednika, i umesto planiranih 30 izdvojićemo 34,5 miliona“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

U ime udruženja protivgradnih strelaca obratio se Žikica Marinković koji je govorio o težini ovog posla i zahvalio se gradu i gradonačelniku zato što nekoliko godina unazad izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje njihovog udruženja.

Kako je konstatovano ovo udruženje imaće i dalje podršku grada Leskovca.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.