Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

SNS Leskovac: Leskovac je danas grad koji ide napred

Gradski odbor Srpske napredne stranke na konferenciji za medije koja je održana ispred Leskovačkog kulturnog centra podsetio građane šta je sve urađeno u Leskovcu tokom šestogodišnje vlasti.
,,Nakon više od 6 godina rukovođenja zemljom i gradom možemo reći da smo na dobrom putu. Radili smo i radimo i dalje jer znamo da možemo još, da možemo još brže, jače i bolje, za bolju budućnost Srbije.Kada smo krajem 2012. godine preuzeli odgovornost, svi segmenti koji Leskovac čine gradom bili su zapostavljeni. Danas je Leskovac grad koji ide napred. U Leskovcu niču nove saobraćajnice, nove škole, ambulante, niču parkovi za mališane. Privlačni smo stranim investitorima što je otvorilo nova radna mesta i smanjilo nezaposlenost koja sada u Leskovcu iznosi ispod 16000, za čak 6800 manje nego 2012. kada je bila preko 22 hiljade,  kazao je  Miloš Cvetanović, potpredsednik GrO SNS Leskovac.

U Srbiji je nezaposlenost na istorijskom minimumu od 11,3% čemu doprinosi politika predsednika Aleksandra Vučića. Svedoci smo činjenice da se širom Srbije stalno otvaraju nove fabrike i nova radna mesta, koja osim smanjenju nezaposlnosti doprinose i stvaranju suficita u budžetu.Da Leskovac postane grad kakav je danas, pomogla nam je velika podrška našeg predsednika, gospodina Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. Zahvaljujući činjenici da gradonačelnik dr Goran Cvetanović uživa veliko poverenje i podršku predsednika i čitavog rukovodstva Republike Srbije Leskovac je prvi grad u Srbiji koji je kupio imovinu preduzeća u stečaju, Sintetike i Jugekspresa, za šta su iz Republike izdvojena sredstva u iznosu od 70 miliona dinara. Vlada je u rekonstrukciju Sintetike uložila još 192 miliona. Tamo danas posluje turski investitor Džinsi sa pogonom koji zapošljava preko 600 radnika i koji će zaposliti još 350 novih. Jura,  je od 2012. otvorila još dva nova pogona i uložila preko 50 miliona evra, gde sada radi više od 2200 radnika.Ono na šta smo posebno ponosni je početak ove godine kada je britanski Aptiv pakard investicijom vrednom 25 miliona evra pokrenuo Zelenu zonu, gde trenutno radi 600 naših sugrađana, a radiće ih oko 3000.Leskovac se našao i na listi gradova u kojima su otvoreni LIDL, Kapitol park, i domaći trgovinski lanac Aman. Interesovanje ovako velikih prodajnih lanaca dokazuje da Leskovac ide napred i da se u njemu bolje živi, istakao je Cvetanović.

Još jedan dokaz da naš gradonačelnik i predsednik gradskog odbora, dr Cvetanović,  uživa veliko poverenje državnog vrha je i transfer iz republičkog budžeta od 450 miliona dinara zahvaljujući kojima su isplaćene zaostale zarade zaposlenima u Gradskoj upravi i ustanovama u iznosu od 195 miliona, dok je deo sredstava utrošen na dugove koje su nam ostavili oni koji su pre nas rukovodili gradom.  Reč je o 24 miliona uplaćenih kompaniji Frezine i kompaniji NIS 51,2 miliona.Poslednja u nizu značajnih investicija na jugu naše zemlje je završetak radova na izgradnji južnog kraka Koridora 10, čijem smo veličanstvenom otvaranju prisustvovali 18. maja. Ovaj put je dokaz da je Srbija u mogućnosti da premosti sve teškoće, čak i kada mnogi tvrde suprotno i ne veruju u to. I dokaz da, uz predan i marljivi rad rukovodstva, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, i dobru komunikaciju predsednika Vučića i gradonačelnika Cvetanovića, ne postoji nerešiv problem niti nepremostiva prepreka na putu da se svim građanima omogući bolja budućnost Srbije i Leskovca“, zaključio je potpredsednik GrO SNS Leskovac Miloš Cvetanović.

Komentari su zatvoreni.