Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BOJNIIK SVAKODNEVNO PRATI MERE VLADE REPUBLIKE SRBIJE I U SKLADU SA NJIMA POSTUPA NA SVOJOJ TERITORIJI

Kako ističe predsednik Skupštine opštine Bojnik do sada se na teritoriji ovog mesta u izlolaciji nalazi 40 lica, a njih svakodnevno nadziru organi reda.

Krizni štab opštine preko JKP ,,Jedinstvo,,  svakodnevno vrši pranje i dezinfekciju ulica i prilaza Domu zdravlja, pijace i drugih ključnih objekata, a dezinfekcija svh javnih ustanova  će se obavljati svakodnevno od 13 do 15 sati .Mere bezbednosti su preduzete i u samoj opštinskoj zgradi, a kontakt sa strankama prelazi na e poslovanje.

Od prvog dana u Bojniku je formiran KOL centar gde je za građane starije od 65 godina otvoren telefon 016 820-820. U Kol centru neprekidno dežura 25 voilontera od čega je 15 njih iz Udruženja građana Građanski savet, ali kako kaže Stojanović neprekidno se javlaju mladi ljudi koji žele da pomognu, a pogotovo stomatolozi, nezaposleni lekari i studenti završne godine Medicinskog fakulteta.Na terenu seoskom stanovništvu pomoć pruža i 35 gerontodomaćica.

 

Opština Bojnik i njen Štab za vanredne situacije prati neprekidno situaciju na terenu i planira da uskoro pomogne i penzionere sa malim penzijama i korisnike Centra za socijalni rad.

Komentari su zatvoreni.