Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Leskovcu održan skup anseteziologa

U Leskovcu je danas održan skup anseteziologa pod nazivom , Škola regionalne anestezije: Novine u regionalnoj anesteziji i analgeziji. Skup je organizovala Služba za anesteziologiju sa reanimatologijom Opšte bolnice Leskovac,  u saradnji sa Sekcijom za anesteziologiju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva.
Prisutne je u na početku pozdravio domaćin načelnik Službe anesteziologije i reanimatologije dr Radomir Mitić.
Sekcija za anesteziologiju , intezivnu terapiju i terapiju bola  je prošle godine od 75 postojećih proglašena za najbolju sekciju Srpskog lekarskog društva, naglasio je Mitić.
Služba anesteziologije i reanimatologije Opšte bolnice Leskovac, ima istaknuto mesto u srpskoj anesteziologiji zbog konstantnog rada i  usavršavanja, kao i zbog izrazite saradnja sa klinikama i eminentnim stručnjacima, kazala je otvarajući skup  zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelovć.
Naša Sekcija je ne samo najstarije anesteziološko udruženje, već i najaktivnije, jer imamo najmanje deset stručnih sastanaka godišnje , koji su veoma kvalitetni,a taj kvalitet je prepoznao Zdravstveni savet Srbije dodeljujući uvek makimalan broj akreditacionih bodova, kazala je dr Nevena Kalezić,profesor anesteziologije i počasni predsednik Sekcije za anesteziologiju , intezivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva.
Sekcija za anesteziologiju , intezivnu terapiju i terapiju bola ima  preko 850 članova.

Komentari su zatvoreni.