Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Leskovcu održan skup ,,Podrška lokalnoj integraciji ektremno ugroženih interno raseljenih lica ,izbeglica i tražioca azila“

,,Podrška lokalnoj integraciji ektremno ugroženih interno raseljenih lica ,izbeglica i tražioca azila“ naziv je projekta koji prezentovan u leskovačkom  Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Na ovom skupu bilo je reči i o antidiskriminacionim propisima koji se odnose na interno raseljena lica, izbeglice i tražioce azila u Srbiji.

Kako je naglasila Nadežda Satarić iz Udruženja građana  AMITY ,naša zemlja kroz Ustav i zakone isključuje diskriminaciju po bilo kom osnovu, ali je nažalost naše društvo diskriminatorsko.Diskriminacija je posebno izražena u odnosu na interno raseljena lica i ogleda se u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava iz oblasti socijalne i  zdravstvene, kao i zapošljavanja, a zadatak svih institucija je da je spreče.

Grad Leskovac je na ovom skupu izdvojen kao primer dobre prakse jer je formirao Savet za migracije .

Savet  je sastavljen od svih relevantnih institucija i organizacija i sarađuje sa Povereništvom za izbeglice grada u realizaciji mogih projekata koji se odnose na poboljšanje uslova života i rada interno raseljenih lica kojih u Leskovcu ima preko 5.000.

Komentari su zatvoreni.