Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U MEDVEĐI SU POTPISANI UGOVORI O FINANSIRANJU I SUFINANSIRANJU SPORTSKIH KLUBOVA I ORGANIZACIJA

Negovanje sportskih aktivnosti i zdravih stilova života je prioritet lokalne samouprave, kazao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.On je to argumentovao podacima da je u Zoni četiri kod Sportske hale u ovom mestu urađena trim staza u dužini od 600 metara sa pratećim spravama i klupama koja predstavlja oazu za rekreaciju građana.

Arsić je naglasio da je upravo završen i Street workout park  u vrednosti od 3,2 miliona koji je finansiran sredstvima Ministarstva omladine sporta, a koji će biti otvoren 11. juna kada je planirana poseta resornog ministra Vanje Udovičića. U ovom delu Medveđe nalaz se i Mini pič, kao i teniski teren, a ove godine u planu je presvlačenje Trim staze tartanom.

Za finansiranje sportskih klubova i organizacija prvobitno je planirana suma od 15 miliona dinara, ali je zbog pandemije kovida 19 svota smanjena na 11 miliona, stim što će ostatak sredstava poslužiti za kupovinu kombi vozila za prevoz sportista, a ostaviće se i određena svota kao rezerva, kazao je prvi čovek opštine Medveđa.

Ukupno je finansijska sredstva dobilo 11 sportskih klubova i organizacija sa kojim su potpisani i ugovori. Miloš Drašković, direktor Košarkaškog kluba Jablanica kaže da će ova finansijska sredstva dati vetar u leđa mladim sportistima koji ostvarajuju vrhunske rezultate, a posebno za košarkaše koji se nalaze pred ulaskom u drugu ligu.Kako je rečeno opština Medveđa nastaviće sa pružanjem i fnansijske i logističke podrške sportistima na svojoj teritoriji.

Komentari su zatvoreni.