Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

guy fucking a friend sister he like when his friend sister jack him off.free sex homemade porn pawg with bubble butt n dildo. oral pleasure session with lewd babe.website sexy woman is horny and she has her pussy on fire.

U SRBIJI NIJE DO SADA KOD DECE REGISTROVAN NIJEDAN SLUČAJ HEPATITISA NEPOZNATOG POREKLA

Novi tip akutnog hepatitisa nepoznatog porekla koji se poslednjih nedelja širi među decom u sve više zemalja sveta, još uvek nije registrovan u Srbiji, rekao je gostujući na TV 4S zamenik direktora leskovačkog Doma zdravlja dr Časlav Nedeljković, specijalista epidemiolog.

S obzirom na teške oblike bolesti, Institut za javno zdravlje Batut poslao je dopis svim zdravstvenim institucijama u kom se insistira da prijave svaku sumnju ili potencijalni slučaj akutnog hepatitisa nepoznatog porekla kod dece.

Roditelji, kako ističe dr Nedeljković mogu lako da prepoznaju kliničku sliku. Prva faza je ona koja se detektuje pre pojave žutila.

U toj fazi koja traje obično nekoliko dana, dete ima mučninu, gađenje, slab apetit, malaksalost, može da povraća i da ima povišenu temperaturu. Posle te faze, javlja se tamna mokraća boje piva, žutilo beonjače, žutilo kože i na kraju se javi svetla stolica. To je klasičan tok jednog manifestnog akutnog virusnog hepatitisa. Međutim, često virusni hepatitisi prođu bez simptoma, pa najčešće prođu nedijagnostikovani, naglašava dr Nedeljković.

- Advertisement -

Dr Časlav Nedeljković podvlači da za hepatitis B ili C, ali i neke druge viruse, postoje antivirusni lekovi, dok za adenovirus lek ne postoji.Terapija se uglavnom svodi na mirovanje, ležanje, odmaranje, i trebalo bi da se tokom vremena organizam izbori sa virusom, kaže Nedeljković Ipak, on naglašava da je najbolja zaštita prevencija, odnosno higijena.

„Lična higijena je veoma bitna, pranje ruku, da se ne pije tečnost iz istih čaša ili flaša, što deca često rade. Podrazumeva se i spremanje hrane kvalitetno i po pravilima. To su mere zaštite koje važe za sve respiratorne i crevne infekcije“, pojašnjava  Nedeljković.

- Advertisement -

Komentari su zatvoreni.

fappornvideos.com cute asian teen deeply fucked at home. tamil girls penelope stone. yourpornsite.me