Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

URUČENA SPORTSKA OPREMA ZA SVE LESKOVAČKE ŠKOLE

Školski sport predstavlja nezaobilaznu kariku u promociji aktivnog načina života, razvoju sporta i budućih sportista. Glavni cilj školskog sporta je fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj svih učenika. Fizičko vaspitanje u školama omogućava učenicima da steknu fizičko obrazovanje, formiraju pozitivne stavove prema fizičkoj aktivnosti i sportu. U ostvarivanju navedenih ciljeva škole imaju centralnu ulogu i da bi mogle da ih realizuju, pored kvalitetnog kadra, potrebni su adekvatni uslovi i oprema. Savez za školski sport je prepoznao ovu potrebu i svim školama na teritoriji Leskovca donirao opremu.

U ime lokalne samouprave o značaju školskog sporta govorila Brankica Stamenković, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje i sport i naglasila da važnost školskog sporta što  dokazuje današnja, ali i konferencija za medije održana pre deset dana, koje su  zakazane povodom donacija Saveza za školski sport.

Ispred Saveza za školski sport govorio je Ivan Cvetanović i zahvalio se gradu Leskovcu i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću jer su im sredstva dodeljena putem programskog finansiranja omogućila da pomognu školama.

U ime direktora svih škola o značaju sporta govorio je  Milan Tončić, direktor OŠ „Josif Kostić“.

Kako je konstatovano ovom prilikom grad Leskovac će i dalje ulagati napore u pružanju podrške školama sa posebnim akcentom na razvoj sporta i negovanju zdravih stilova života.

Komentari su zatvoreni.