Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Uručeni ugovori za obavljanje stručne prakse

U Svečanoj sali grada Leskovca, gradonačelnik Goran Cvetanović, podelio je ugovore za stručno usavršavanje mladim akademskim građanima sa teritorije Leskovca. Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 6 miliona dinara.

 „Obavljanje stručne prakse Grad organizuje putem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Ovim planom u prethodnih 5 godina pomogli smo 961 licu i za te namene izdvojili preko 126 miliona dinara. Upravo zato smo pre nešto više od godinu dana od Nacionalne službe za zapošljavanje dobili priznanje za njegovo sprovođenje. Stručna praksa pruža šansu mladim ambicioznim da svoja stečena teorijska znanja primene radeći i usavršavajući se, što je veoma značajno za njihov dalji rad. Značajna je i za poslodavce koji su u poziciji da prepoznaju profil kandidata koji im je potreban, da u svoje ustanove i preduzeća uvedu duh mladosti i da svoje iskustvo prenesu budućim naraštajima“ , kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Marija Jovanovski,diplomirani pravnik, u ime svih kojima su dodeljeni ugovori, zahvalila se Gradu i gradonačelniku na podršci tokom školovanja i na ukazanoj šansi, ističući da je ovo odličan podstrek za mlade ljude da ostanu, rade i žive svom radnom gradu.

Ugovore je dobilo dvadesetoro mladih, od kojih je osmoro završilo fakultete sa prosečnom ocenom devet i više.

Komentari su zatvoreni.