Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

ZAVRŠETKOM AGROINDUSTRIJSKE ZONE U KOSANČIĆU TRASIRAĆE SE PUT ZA UBRZANI RAZVOJ BOJNIKA

Radovi na infrastrukturnom opremanju Agro industrijske zone u Kosančiću kod Bojnika se odvijaju intenzivno, rekao je gostujući u emisiji ,,U Fokusu,, Televizije 4S predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

On je podsetio da ove radove  Evropska unija  podržava sa milion evra i da oni  podrazumevaju izgradnju pristupnog puta, vodovoda, kanalizacije, snabdevanja električnom energijom i telekomunikacionu infrastrukturu kako bi zona bila infrastrukturno opremljena za prerađivačke delatnosti kao i poljoprivrednu proizvodnju.

„Ova industrijska zona je od izuzetnog značaja za opštinu jer stvaranjem uslova za investicije mi očekujemo da ovde vidimo nove fabričke pogone i da zadržimo naše mlade da žive i rade u Bojniku“, rekao je predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović.

Kako je ranije najavljeno, zona će obuhvatati preko 50 hektara, od čega je 33 hektara namenjeno za poljoprivredno zemljište, a četiri parcele veličine pet hektara za prerađivačke pogone koji treba da podstaknu poljoprivrednu proizvodnju, privuku investitore i omoguće dalji rad na smanjenju nezaposlenosti.

Bratislav Lekić

Komentari su zatvoreni.