Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

ZDRAVSTVENA STANICA BROJ TRI BIĆE KOVID AMBULANTA NA OBA SPRATA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na današnjoj konferenciji govorio o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Kako je rekao Cvetanović, na današnji dan testirano je 166 osoba, pozitivno je 41 lice, u bolnici je hospitalizovano 69 pacijenata, 49 su iz Leskovca. Bilo je 4 prijema, 6 otpusta i jedan pacijent je upućen u Kliniki centar Niš, zabeležen je jedan smrtni ishod osobe koja je imala 67 godina i koja je bila kovid pozitivna, dok je na kiseoniku 59 pacijenata.

On je podvukao da je razgovarao sa sa rukovodiocima i izneo mišljenje da će u kratkom vremenskom periodu  kućno lečenje koje se nalazi u zdravstvenoj stanici broj 3 biti prebačeno u preventivni cetar Doma zdravlja, tamo je ionako zelena zona. Veliki broj pregleda ima u ambulantama, s obzirom na to,  zdravstvena stanica će na oba sprata biti kovid ambulanta, kako bi pacijentima bilo toplije jer je zimski period u toku. Ovo će doprineti manje gužvi i efikksaniji rad zdravstvenog osoblja.

Gradonačelnik je kazao da je reč uglavnom o sporadičnim slučajevima i da ne postoje žarišta.

Gradonačelnik Cvetanović je podvukao da će on kao komandant Štaba za vanredne situacije sa svojim timom pratiti razvoj epidemiološke situacije i da će uvođenje vanredne situacije zavisiti od toga.

Gradonačelnik je još jednom uputio apel građanima da se pridržavaju propisanih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije u sprovođenju svih epidemioloških mera zaštite svog i zdravlja drugih osoba.

Komentari su zatvoreni.