Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

DO KRAJA GODINE BIĆE ZAVRŠEN MOST NA TULOVSKOJ RECI

Tulovska reka važi za jednu od najnepredvidivijih i najnebezbednijih vodotokova na teritoriji grada Leskovca koja decenijama unazad predstavlja pretnju domaćinstvima i usevima u okolnim selima.

Grad Leskovac je stoga inicirao saradnju sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“ kako bi se taj rizik smanjio na minimum. Prošle godine je završena izgradnja kanala na ovoj reci, a trenutno se izvode radovi na gradnji mosta u funkciji ovog vodoprivrednog objekta.

Kako je kazao pomoćnik  gradonačelnika Andrija Atanasković  „grad je prepoznao ovaj problem i u izgradnju vodoprivrednog objekta na ovoj reci uložio preko 100 miliona dinara.

 Prvo je u eksproprijaciju zemljišta uloženo 25 miliona dinara, a zatim je izgrađen rasteretni kanal u dužini od 2,2 km vredan 45 miliona dinara (Srbijavode 20, a grad Leskovac 25 miliona dinara). U septembru je započeta izgradnja savremenog mosta u funkciji ovog kanala za koji će iz budžeta grada biti izdvojeno dodatnih 27,4 miliona dinara. Raspon mosta je 17,9 metara, širina mosta je 10 metara, a kolovoza 6 metara. Sa obe strane mosta će se nalaziti pešačke staze širine 2 metara,“ – kazao je  Atanasković.

 Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić kazao je danas da je nakon zemljanih radova urađena betonska konstrukcija, betonska krila i najbitnije kolovozna ploča.

“Nakon 28 dana od betoniranja ploče, što se desilo 9. novembra, izvođač može da demontira skelu i da nastavi radove na ploči. Do završetka radova nas očekuje betoniranje ivičnih venaca i trotoara i naravno asfaltiranje mosta i prilaza mostu” kazao je Nikolić.

Komentari su zatvoreni.