Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Otvorena izložba, „Čuvari kulturne baštine – 70 godina“

Povodom obeležavanje sedamdesetogodišnjice postojanja Narodnog muzeja, otvorena je izložba, „Čuvari kulturne baštine – 70 godina“. Postavku čine predmeti koji su tematski su razvrstavani, među kojima se nalazi veliki broj predmeta koji su retko ili nlikada nisu izlagani.

“U toku svog sedamdesetogodišnjeg postojanja Narodni muzej u Leskovcu je prikupio, obradio i u svoje depoe smestio više od oko 40 hiljada muzejskih predmeta. Izložba koju otvaramo pored kulturo-istorijske baštine koju predstavlja, značajna je, jer govori i o samom muzeju, o ljudima koji u njemu rade, o važnosti ove kulturne institucije za svoj grad, kao i o odnosu grada Leskovca prema svom muzeju. Zato mi je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo da večeras budem ovde sa vama i da zajedno sagledamo sve aspekte izložbe „Čuvari kulturne baštine – 70 godina“, kazao je otarajući izložbu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ovo je  rezultat predanog rada muzealaca tokom sedam decenija i svi upošljenici doprineli su  da ova izložba dobije pravi sjaj, dostojan godišnjice koja se obeležava. Prošlost Leskovačkog kraja prikazana je pričom i predmetima iz svih muzejskih zbirki. Ona je postavljena u tri izložbena prostora – u galerijama, u prizemlju i na spratu i u sali za naučne skupove, rekla je direktorka Mira Ninišević.

Izložba Čuvari kulturne baštine – 70 godina biće otvorena do februara meseca 2019. godine.

Komentari su zatvoreni.